Whiplash ... Rozhovory ... Rozhovory
Nejnovější

Recenze:
ASMODEUS
MALIGNANT TUMOUR
MORTIFILIA
TERROR
NASTY RATZ

Recenze - live:
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY

CANNIBAL CORPSE
HARLEJ
BASINFIREFEST 2014

Rozhovory:
IMODIUM
NASTY RATZ
ABRAXAS
TONDA RAUER
D.O.P.

Články:
FESTIVALY A ROZHOVORY
BRUTAL ASSAULT TOUR 2012
ČERNÁ DÍRA XXXII.
ČERNÁ DÍRA XXXI.
VZPOMíNKY NA VADER

Nejčtenější

Recenze:
MASTURBACE
24.10.2006 | 16429 x
CALES
22.10.2006 | 13904 x
HARLEJ
05.10.2006 | 13430 x
HARLEJ
29.10.2006 | 13333 x
FORGOTTEN SILENCE
22.08.2006 | 13323 x

Recenze - live:
NOC PLNÁ HVĚZD
03.08.2006 | 34330 x
ARAKAIN, PANDEMIA
25.12.2006 | 14364 x
KORPIKLAANI a další
08.11.2006 | 14216 x
BRAINWASHING FEST
04.05.2006 | 14203 x
SSOGE, ENDLESS
24.01.2007 | 13907 x

Rozhovory:
MILOŠ "DODO" DOLEŽAL
06.11.2006 | 17481 x
HARLEJ
31.10.2006 | 17448 x

Články:
MASTERS OF ROCK 2007
13.01.2007 | 15730 x
ČERNÁ DÍRA XXIX.
18.12.2007 | 14668 x

 Whiplash
Počet recenzí: 1705
Počet recenzí-live: 236
Počet rozhovorů: 230
Počet článků: 98
Počet skupin: 1071
Počet odkazů: 92
DEBUSTROL
Přerushit ...



     U příležitosti vydání nového alba Přerushit, jsem se sešel s hlavním mozkem kapely Kolinsem a bubeníkem SkulemII-Liborem Fantou a probrali jsme nejenom nové album.

První jarní den jste vydali nové album – Přerushit. Jak byste ho popsali?

K: Přerushit – No tak k tomu není třeba co dodávat. Masoterian – To je o člověku, co je vegan a žere jen zeleninu nebo lidi. On totiž prcal holku, která zabila mámu a hodila ji do studny… Trendshit – Tak tu jsme věnovali Darelovi. Co dodat? Superkosti – Název vymyslela moje čtyřletá dcera a mně se to moc líbilo.Je to o člověku, který z kostí ženskejch dělal obrazy, no jednoduše je vykosťuje a dělá obrazy… Rozkaz – Tady je tvůrcem Skull2 (Fanta)

F: Úkol zní jasně – zabíjet!!!

K: Likvidace – O naší generaci, že jsme v prdeli. Temnodní – K tomuto dodám jen to, že každej má blbej den … Semtexman – Ta je o terorismu, který vládne všude kolem. Lebkokult – O lidech, kteří lpí na nějakém kultu – jako je třeba Debustrol. Nordrametal – To je kultovní název, kterej vymyslel náš kamarád Milan Hofman z kapely Vosí hnízdo. Vymyslel jej, když jsme byli v Chicagu. Když jsme byli v letadle a před námi byli nějací černoši a my jsme pochopili že nám rozumí, tak Fanta vymyslel místo negr „nozdra“. A když jsme v USA dohráli s Debustrolem, tak Milan řekl, že jsme nozdrametal, protože jsme si s nima podávali ruce. Kryplstar – No comment. Smrtosabat – Taková sabaťárnička.

Kdo navrh obal?

F: Tak to sem navrhl já.

Do sestavy se vrátil Trifid, jak k tomu došlo?

K: Já ani nevím, tak mu zavoláme. A vono to vyšlo …

Kolik songů z nového alba budete hrát na koncertech?

K: 4 skladby + tzv. Medley z dalších písní …

A ze starších?

K: Tak uděláme takový průřez tvorbou…

A tipuji že z alba Chytrá past nic co? Jako např. Něco mi schází.

K: Ježiši, tak z toho určitě radši nic.

Které z těch 10-ti alb považujete za nejlepší a které za slabší?

K: Logicky je nejlepší to poslední…Všechny jsou dobré.

Jaké plánujete koncerty, kromě Rockové ligy?

K: No tak všechny koncíky jsou na webu Debustrolu. Jinak festivaly určitě: Třinec, Benátská noc, Czech rock block, to je jasný, Open Hell fest ve Volyni, Basinfire fest no a v Plzni jsme před Hammerfall a Edguy.

Budete točit klip k nějakému songu z Přerushit? Naposledy, když jsme se bavili jsi Kolinsi říkal, že je to škoda peněz.

K: Překvapím tě, budeme a to na „Masoterian“ Měl by se natáčet ve studni s motorovkama. Nech se překvapit, uvidíš to v Esu.

Co tak nějaké DVD?

K: Tak teď točíme s Harlejem 20.4.2005 a příští rok by snad měl být i Debustrol.

Všiml sem si, že máte nový design webu.

K: No „zaplaťpánbu“. Ještě mám hodně raritek, které tam chci umístit. Už tam je revival Black Sabbath. Ti kluci, co dělali dříve náš web na hyperlinku.cz neoficiálně, tak se na to nechtějí vysrat, takže budeme mít i neoficiální web, což mě těší.

Jak často jste na „chatu“ Debustrolu?

K: Já sem tam prakticky denně, mě to baví a konečně mi ten internet nepadá – mám jinýho správce.

F: Já jen občas – když zajdu do internetový kavárny.

Budou vaše cd na internetu ke koupi?

K: Já doufám, že jo, protože chci od Otty (Kokštein-webmastr), aby udělal E-shop, ale je to s těma CD těžký, protože my jsme vydávali u 3-4 vydavatelů, takže je to problém.

Na jaké pikantnosti se mohou fans těšit?

K: Teď sem poslal raritky, ty jsou velmi zdařilé, protože je tam jeden kultovní koncert z Teplic ještě s Martinem Volákem z roku 2000 (začíná diskuze Volák – Kolins); pak je tam taky koncert ve třech z Brna; demáče na Apokalismus co sme dělali takový pičoviny,; nevydaný věci na Steaku – tzn.první verze písně Přerushit – docela raritka. Dále tam budou ukázky kapely Libora - Livores Mortis – divej jak se tváří (Fanta se pyšní-pozn.autora).

Kdy a kde bude křest CD?

F: Budou dva – 9.4. v Josefově Dole (ten už proběhl-pozn.autora) a 27.4. by měl být ve Futuru v Praze a tam bude kmotr, kterého nechci teď prozrazovat – on mi teď nějak nebere telefony.

Když jsme se bavili o nozdrametalu, jaký máte názor na rasismus?

K: Velmi pozitivní, neříkej mi rasisto…

F: Je mi to jedno.

Souhlasíš, že Přerushit je po textové stránce lepší než Steak?

K: No určitě!!!

Jak dlouho jsi psal texty? Nebo je skladuješ „do šuplíku“?

K: Mě to nebaví skladovat. To musí být nový, úměrný muzice a nebylo to na poslední chvíli – nejsem jak Brichta. Bylo jiný studio, akorát zůstal Standa Baroch a ještě jsme k němu připojili Tondu Rauera, kterej dělal koproducenta.

Kolinsi, kdy se zase ostříháš alá Hejma?

K: Až vyplešatím, což snad nikdy nebude.

Tak chlapi díky za rozhovor.

Debustrol:
Kolins – zpěv, kytara,motorová pila…
Skull II – bicí
Zed – baskytara
Trifid – kytara


Diskografie:

Vyznání smrti Demo 1988
Neuropatolog 1991
Protest/Live 1992
Svět co zatočí s tebou 1992
Chytrá past 1994
Vyhlazení 1995
Pád do hrobu mrtvol 1998
Apokalismus 1999
Steak 2001
Vyznání smrti (reedice) 2003
Přerushit! 2005

Odkaz:
http://www.spvmusic.cz/debustrol


zpět
Rozhovor přečten: 5122x         Autor: Kamil Beňo